Profiteer van de kerstkorting geldig tot 25/12/2023. Gebruik code: XMAS23

OVER ONS

Het Label

Passacaille Records: onbegrensde nieuwsgierigheid

Wat is de boodschap achter de muziek? Hoe klonk een werk tijdens het leven van de componist? Hoe kan het antwoord relevant worden gemaakt voor het publiek van vandaag?

Deze vragen vormen de rode draad tussen de artiesten van Passacaille. Of het nu gaat om een mis van Johannes Tourout, een oratorium van C. P. E. Bach of een strijkkwartet van Arnold Schönberg, deze benadering is de drijvende kracht achter onze projecten. 

Muzikanten, instrumentenbouwers en uitgevers

Instrumenten spelen vaak een sleutelrol in het artistieke denken van onze uitvoerders, van wie sommigen zelf instrumentenbouwer zijn. En wie nieuwsgierig genoeg is om de voor de opnames gebruikte partituren te raadplegen, zal merken dat sommige uitvoerders zelf de uitgevers zijn.


Ontdek onze artiesten

Jan De Winne

Een artistiek directeur met een passie voor klank

De nieuwsgierigheid van Jan De Winne, artistiek directeur van Passacaille, is grenzeloos. De liefde voor klank staat centraal in zijn werk, of het nu is als fluitist, instrumentmaker, docent aan het CNSMD in Parijs , directeur van Il Gardellino, jurylid van MA Competition Brugge of als onderzoeker. Sinds 2005 zet hij zich in om van Passacaille een platform te maken waar kunstenaars persoonlijke projecten kunnen realiseren, met de nodige en onmisbare dosis vrijheid om het beste van zichzelf te geven.

jan@passacaille.be

wendi.duque@passacaille.be

jan@passacaille.be

wendi.duque@passacaille.be
Heb je een vraag?

Of je nu een verdeler, een artiest, een journalist of een luisteraar bent, aarzel niet om ons te schrijven met je vragen.


Contacteer ons